4 Ağustos 2015 Salı

Yörsan ile Yapılan Kahvaltı



Bildiğiniz üzere ben artık çalışıyorum.Çok yoğun bir şekilde çalışıyorum hemde uzun bir zaman dilimi eczanede olunca akşam eve gidince çok pratik ve kolay yemekler yapabiliyorum. Haftaiçi sabahları evde pek kahvaltı ettiğim söylenemez yada en fazla 1 tost yada ekmek arası peynir ile geçiştiriyorum.Haliyle haftasonu kahvaltılarımızda çok çok çeşitli ve zengin oluyor.Evet bazen çok yorgun oluyorum inanın elim kalkmıyor ama evde kahvaltı etmekte büyük bir zenginlik.Ailenle sevdiklerinle bütüngün doya doya olmak çok güzel bir duyguymuş ben bunu unutmuşum.Evlenmeden önce çalışıyordum ama evlenince ve küçük bir yere taşınınca ev hanımı olmuştum.İnanın evde olmayı bile özler hale geldim.Halbuki geçen yıl evde oturmaktan sipariş gelmemesinden çok yakınıyordum.Ama şuan çok mutluyum hasta olmadığım sürece hergün neşe ile hazırlanıp geldiğim bir işim var.İşte haftasonu kahvaltıları evde yapılan kahvaltılar bizde artık bir gelenek haline geldi ve kahvaltı benim için bir Mutluluk sebebi.İşte bizim bu mutluluğumuza Yörsan da ortaklık etti ve bize gönderdiği çeşit çeşit peynirleri ile soframızın vazgeçilmezi oldu.Neler neler yaptım geçen haftasonu işte şimdi soframdan görüntüler.


Ayrıca bu kişisel instagram hesabim takip etmek isterseniz beklerim.Diğer sayfamda burda olduğu gibi yüksektopuklar77 ve facebook hesabim.Antalyada Ayça Butik Pasta ve Kurabiye


                                                        Yörsan'ın yeni ambalajından etkilenerek
                                                        Güneşe uygun sarı tonlarda bir sofra
                                                                                hazırladım.




Mıhlama yada bazı yörelerde Kuymak...Lise yıllarında çok sevdiğim bir arkadaşımıza en yakın arkadaşımla kahvaltıya gitmiştik Beylerbey'inde  (İstanbul) denizi gören bir evleri vardı.Kendileri Trabzonludurlar.Yemeği ve yedirmeyi çok seven bir ailedirler.Annesi yapmıştı bize bu mıhlamayı ve yanında da kızarmış ekmek ile servis etti.O günden beri bende ben bu tarifi biraz kendimden de birşey katarak sürekli yaparım.Bu sefer Yörsan tereyağ ve Yörsan civil peyniri ile yaptım.Başka bir markanın civil peyniri ile yapardım ve çok çok erirdi mıhlamanın makbulü peynirin çok erimemesidir bu yüzden kaşarpeyniri ve dil peyniri ile yapılmamalıdır.Orjinalinde Trabzon peyniri ile yapılır ama inanın Yörsanın civil peyniri ile hakiki mıhlamaya çok bemzedi ve tadı harika oldu.Gelelim şimdi tarifine.
Mıhlama 4 kişilik
2 yemek kaşığı dolu dolu mısır unu
4 yemek kaşığı dolu dolu #yörsan Yörsan tereyağ
4-5 dilimde #yörsan Yörsan civil peyniri
Yukarda gördüğünüz fotoğrafta Yörsan civil peynirinin dilimleri kadar.
yarım su bardağı su az gelirse ilave edilir.
Terayağ eritilir ve mısırunu ilave edilir.Birlikte 1-2 çevirilir.Peynir ve su ilave edilip tavanın ağzı kapatılır.Suyunu çekene kadar pişirilir.(Yaklaşık 5 dakika sürüyor) Bu kadar basit.
Yapamam demeyin gözünüzde büyütmeyin ve mutfaüa girin bu haftasonu ve eşşsiz yöresel lezzetin tadına bakın.




1 yorum :

  1. Tüm aile bir arada yapılan kahvaltıların keyfine diyecek yok .Nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil